Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tervetuloa Lakkasuolle!

ESITTELY

Täältä saat hieman infoa tallistamme ja sen pihapiiristä.

Yleistietoa

Tallimme sijaitsee kauniissa maisemissa Etelä-Suomessa. Tallille johtaa hyvä hiekkatie. Talli rakennettiin vuonna 2001, mutta olemme aloittaneet toimintamme vuona 2007 (oikeasti 2012). Pihassa on hyvä parkkipaikka mutta kisojen ja muiden tapahtumien aikaan se on varattu hevosautoille ja -trailereille. Silloin muut autot viedään pihaton takana sijaitsevalle pellolle.

Talli

Talli remontoitiin parempaan kuntoon vuonna 2010, joten talli on nyt hyvässä kunnossa. Talli on punainen ja siinä on musta tiilikatto. Talli on tilava ja hyväkuntoinen sisältä. Se sisältää 15 normaalikokoista karsinaa ja yksi iso karsina. Tallista löytyy myös kaksi pesupaikkaa, iso tilava satulahuone, toimisto ja tallikauppa. Talli on lämmitetty. Karsinat ovat isoja, viihtyisiä ja turvallisia. Jokaisessa karsinassa on kalteroitu ikkuna pihalle. Oven yläosa on kalteroitu ja siinä on kalteroimaton osakin, josta kauraturvat voivat kurkistella käytävälle. Karsinoissa jokaisessa on ruokakuppi ja juoma-automaatti. Esim. palloja ja muita voi ostaa tallikaupasta. Karsinoiden kuivikkeena käytetään joko purua tai pellettejä. Jokaisen karsinan ulkopuolella on seinään kiinnitetty harjakoppa, nimikyltti ja tanko, jossa voi säilyttää vaikka loimia. Pesupaikat eli pesarit ovat turvallisia vesiletkuineen ja kaivoineen. Pesarilta saa myös lainata shamppoota. Satulahuoneessa jokaiselle hevoselle on satula- ja suitsiteline. Niiden päällä lukevat hevosten nimet. Joillekin hevosille on kaksi tai kolmekin satulatelinettä, koska joillain on este-, koulu- ja yleissatula. Satulahuoneen katon rajassa on pieni "parvi", jossa on naruja, joiden päälle voi ripustaa loimia, satulahuopia, pinteleitä, pyyhkeitä yms. kuivumaan. Satulahuoneessa on myös pesukone, jota saa hevosen omistajat ja hoitajat käyttää vapaasti. Toimistossa on pöytä, tuoli, sohva ja kirjahylly, jossa on hevoslehtiä ja kirjoja. Toimistossa on lisäksi limsa-automaatti, josta voi ostaa limsaa ja ilmoitustaulu, jossa on tulevat tapahtumat ja tunnit. Toimiston pöydällä on läppäri ja tulostin.

Pihatto

Pihatto sijaitsee tallin takana ja on punainen. Shetlanninponit  ja muutamat muut hevoset asuvat siinä ympäri vuoden. Pihatossa on lämmitys ja pieni varasto jossa ponien riimuja, loimia ja päitsiä säilytetään. Pihatossa on myös oikein toimivat valot, jotka himmennetään öiksi.                     

Pihapiiri

Maneesi ja talli ovat yhteydessä eli kulkea voi toisesta toiseen myös sisäkautta. Tallin takana sijaitsee pihatto, jossa shetlanninponit ja muutamat muut asuvat ympäri vuoden. Pihatto on tilava ja siellä on lämmitys. Kenttä löytyy myös pihapiiristä. Maastomme ovat hyvä ja helppokulkuisia. Järvi sijaitsee myös aika lähellä. Tallin pihapiirissä on myös leirikeskus. Laitumet sijaitsevat parin kilometrin päässä tallista. Maastossa on myös esteitä parilla polulla. Tarhojen takana on peltoja, joilla voi joskus käydä ratsastelemassa. Leirikeskuksessa on kuusi huonetta, jossa jokaisessa 2-5 sänkyä ja kaappi. Osassa huoneista on myös pöytä. Leirikeskuksessa on hyvät oleskelutilat, joissa kirjahylly, stereot, taulu-TV, sohvia, takka ja tietokone. Keittiö on myös leirikeskuksessa, mutta sinne ei ole asiaa ilman lupaa! Leirikeskuksessa on myös tilavat WC-tilat, joissa on sauna ja suihku ja myös pesukone. Pihassa on 11 tarhaa. Estevarasto sijaitsee kentän luona, mutta maneesissa on oma. estekalustonsa. Maneesimme on valaistu ja lämmitetty. Siinä on myös katsomo päädyssä. Maneesia saa käyttää vapaasti, jos siellä ei ole tuntia tai valmennusta menossa. Ulkokenttä on hiekkapohjainen ja aidattu. Ikävä kyllä valoja ei ole, mutta jospa joskus vielä saisimme ne. Kenttä ei pölyä kovinkaan paljoa kesällä, mutta kuumimmilla ilmoilla sitä voidaan kuitenkin kastella. Kentän reunassa on myös katsomo. Kenttää saa käyttää vapaasti, jos siellä ei ole valmennusta tai tuntia menossa.

  

Maastot

Tallimme maastot ovat erinomaisessa kunnossa ja maastojen maat kuuluvat tallille. Poluilla voi myös ulkoiluttaa Lucaa, Rosea, Sissiä ja Misua. Ajopolulla voi myös ratsastaa jos kulkee keskellä polkua. Joillain poluilla on myös esteitä ja joki on myös yhdessä kohtaa. 

 

 

 

Henkilökunta:

Natalie "Naxu" Napsdoc

ikä: 24 vuotta

sukupuoli: nainen

pituus: 171cm

paino: n. 62kg

silmienväri: lempeän ruskeat

hiustenväri: vaalean ruskea

luonne: Utelias ja vilkas, aina järkkäämässä jotain

oma hevonen: Chantsu, Come, Suska, Karkki ja Pepe 

muuta: Löytää yleensä kentältä tuntia pitämästä, tallista tai ratsastamasta.Aamulla huristaa tallille vihreällä Volvolla.

Yleensä päällä: Kuluneet ratsastushousut, musta horzen fleece takki, vaelluskengät.

 

Niina "Nipsu" Kyrklund

ikä: 18 vuotta

sukupuoli: Nainen

pituus: 158cm

paino: n.55kg

silmienväri: vihreä

hiustenväri: vaalea

luonne: Innostuu kaikesta mihin ryhtyy, mutta joissain asioissa voi kestää hetki totutellessa. On hyvin rehellinen ja vauhdikas tyyppi aina jotain tekemässä. Kertoo hauskimmat vitsit.

oma hevonen: Pepe

muuta: Juuri valmistunut ratsastuksen ohjaaja.Kaahaa tallilleen yleensä vaalean vihreällä mopoautolla,mutta joskus huristelee vihreällä Skodalla.

Yleensä päällä: horzen ratsastustakki, ratsastushousut, turvakärjillä varustetut ratsastuskengät

 

Vilhelmiina "Vipsu" Forstén

ikä: 36 vuotta

sukupuoli: Nainen

pituus: 177cm

paino: n.64kg

silmienväri: vihreä

hiustenväri: tummanruskeat joissa vaaleita raitoja

luonne: Hevosihminen, hevoshöperö, hevosrakas. Olen huolellinen, iloinen, utelias, vähän uhkarohkeakin välillä. Jos suutun tai hermostun tai tuskastun olen yleensä aika kärttyisenä ja vetäydyn pois seurasta eli minusta kannattaa pysyä silloin kaukana.

oma hevonen: Blagi ja hakametsän ratsastuskoululla Roosa.

muuta: Hurautan tallille valkealla Audilla ja olen melkein aina ensimmäinen tallissa. Minut löytää yleensä ratsastamasta tai tallitöitä tekemästä, joskus minut voi löytää myös toimistosta.

Yleensä päällä: Kuluneet ratsastushousut tai golitsihousut, horzen toppaliivi ja fleece sen alla, ratsastuskengät joissa turvakärki.

 

HENKILÖKUNTA

Täältä löydät tallimme henkilökunnan.

 

Chloe ja Dina Robbins ovat muuttaneet Englannista isänsä työn perässä. Dina on Chloeta vuoden vanhempi ja tällä hetkellä 16 vuotias. Chloe on siis 15. Siskokset rakastavat hevosia yli kaiken ja molemmat haaveilevat omasta hevosesta. Luonteiltaan tytöt ovat hyvin omalaatuisia. Dina on tosi mukava neuvoja, kun taas Chloe haluaa tehdä kaiken itse. Jos joku suoja on väärässä jalassa, Dina neuvoo, että miten se laitetaan, mutta Chloe laittaa sen itse. Chloe viihtyy enemmän yksin, mutta Dina rakastaa seuraa. Dinalla on pitkät vaaleat hiukset, jotka ovat lähes aina auki, mutta Chloella on tummanruskeat ponnhännällä olevat hiukset. Chloe on ihan mukava, kun häneen tutustuu. 

 

Isabella "Bella" Waterson on Nipsun serkku, jota näkee tallilla aika usein. Yleensä Bella kulkee Nipsun mukana, mutta joskus tytön voi löytää lempihevosensa Fannin luota rapsuttelemasta tätä. Kuvassa ovat Bellan äidin ja siskon hevoset. Bella omistaa siniset silmät ja ruskeat hiukset.

 

Julietta Hackney on Lakkasuon tallityttö. Juliettaa sanotaan Julieksi, koska kukaan ei yleensä jaksa sanoa tytön oikeaa nimeä. Julie on Naxun kummityttö. 

 

Kim Hartley on Lakkasuon toinen tallityttö. Rakastaa hevosia ja muiden auttamista. On hyvin sosiaalinen ja puhuu paljon. Puhuu englantia toisena äidinkielenään sillä isänsä englantilainen äitinsä suomalainen. On Vipsun siskon tyttö ja Vipsun kummityttö.

Erica Jackson on Lakkasuon "tallimestari". Erica auttelee kaikissa asioissa, kuten hevosten hoitamisessa ja liikkuttamisessa. Erican lempparit ovat Cara ja Lina. 

LAKKASUO ON VIRTUAALITALLI!

©2019 Lakkasuon Ratsutalli - suntuubi.com